3 faktai apie Vilniaus butų rinką (Rugsėjis)

NT rinkos komentaras

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje daug dėmesio skiriama pokyčiams, vykstantiems Lietuvos NT rinkoje. Savo nuomonę išreiškia NT analitikai, bankų atstovai, NT plėtotojai, vykdomos žmonių apklausos. Šį kartą jums pateikiame geriausiai NT rinkos pulsą jaučiančių specialistų, brokerių nuomonę apie pirkėjų ir pardavėjų aktyvumą bei galimus kainų pokyčius netolimoje ateityje.

Rinkos aktyvumas. Daugelyje Lietuvos miestų rugsėjo mėnesį sandorių skaičius išlaikė mažėjimo tendenciją. Tačiau sandoriai vyksta pakankamai sveiku ritmu. Kad įvyktų sandoris, reikia jog pirkėjas sutiktų mokėti sutartą kainą, o pardavėjas sutiktų už ją parduoti. Atlikome tyrimą ir apklausėme 37-is NT brokerius, kurie kasdien aktyviai bendrauja su pirkėjais ir pardavėjais.
Pirkėjų aktyvumą brokeriai šiuo metu vertina vidutiniškai 4 balais iš 10, o pardavėjų aktyvumą – 6 balais iš 10. Apie 53% brokerių nurodė, kad tiek pirkėjų, tiek pardavėjų aktyvumas yra vidutiniškas.

Kainos. Kintant rinkos balansui, būsto kainos taip pat turi surasti naują savo pusiausvyrą. Apklausos rodo, kad gyventojų dalis, kurie per artimiausius metus tikisi NT kainų augimo, sumenko. Mūsų atlikta NT brokerių apklausa parodė, kad absoliuti dauguma (59%) šių specialistų mano, jog per artimiausią pusmetį NT kainos susitrauks iki 10%. Jokių ženklesnių kainų pokyčių nesitiki 24% apklaustų brokerių. Likę 18%  apklaustųjų mano, kad kainos susitrauks daugiau nei 10%. Nebuvo nei vienos nuomonės, jog NT kainos per artimiausią pusmetį stiebsis į viršų.

891
Jūsų nuomone, kaip keisis NT kainos per artimiausią pusmetį?

Apklausa baigta

92 % UNTU klientų
susitikimus su brokeriais vertina 10 balų!
Nemokama konsultacija
Kviečiame registruotis į neįpareigojančią
ir nemokamą konsultaciją su mūsų
atrinktu profesionaliu brokeriu.

Top 5 brangiausiai parduoti butai Vilniuje Rugsėjo mėn.

Butų kainų pokytis per 12 mėnesių

UNTU +23,5%
OberHaus +26,1%
Aruodas.lt +21,8%

Pasitikrink, kiek pakito tavo būsto kaina