Buto pirkimas be paskolos

Dažniausiai NT pirkėjai, kurie ieško būsto, susiskaldo į dvi barikadas – nuosavų namų statytojus užmiestyje ir butų pirkėjus mieste. Nors abu NT tipai turi savo privalumų, šį kartą dėmesį sutelkime į butus. Gyvenimas mieste turi daugybę pliusų, dėl kurių daug kas niekada nenori keisti gyvenamosios vietos. Tačiau ne paslaptis, kad miesto centre arba naujuose rajonuose butai kainuoja labai brangiai. Imti paskolą ir įsipareigoti keliems dešimtmečiams ne visada atrodo, kaip geriausias sprendimas. Tad pasižiūrėkime į tai, kaip atrodo buto pirkimas be paskolos ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad pasiektumėte maksimalią naudą sau?

Kaip sutaupyti reikiamą sumą?

Turbūt patraukliausias sprendimas, nepriklausomai nuo to, kaip žiūrite į paskolas, yra įsigyti būstą vienu mokėjimu – iš karto sumokant visą sumą. Nors reikia vienu ypu sumokėti daug pinigų, tačiau išvengiate ilgalaikių įsipareigojimų bei apsisaugote nuo netikėtų situacijų (pvz., sumažėjusių pajamų).

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Norint sutaupyti reikiamą sumą būstui per pakankamai trumpą laikotarpį reikia ne tik didelio uždarbio, bet ir tvirtos finansinės drausmės. Net, jeigu atidėtumėte po 1000€ kiekvieną mėnesį, 100 000€ (maždaug tiek kainuoja naujos statybos, 3k. butas Vilniaus m.), reikėtų kiek daugiau nei 8 metų, kad sutaupytumėte reikiamą sumą. 

Jeigu jūs galite skirti ir didesnę sumą taupymui – tikrai taip ir darykite. Jeigu jums įmanoma per ~5 metus sutaupyti reikiamą sumą būsto pirkimui, beveik visi asmeninių finansų valdymo specialistai pataria taip ir daryti. Tačiau, jeigu sutaupyti per 5-7 metus atrodo nerealus variantas, tuomet vertėtų svarstyti apie esamo būsto pardavimą arba būsto paskolą, jeigu šiuo metu nuomojatės arba gyvenate su tėvais ir panašiai.

Alternatyvūs pirkimo būdai be paskolos

Jeigu visiškai nenorite pirkti būsto su paskola, dar galite pasidomėti valstybės parama būsto paskolai arba išperkamąja nuoma. Apie kiekvieną iš eilės:

  • Valstybės parama būsto paskolai – nors techniškai, paskolos su šia priemone neišvengsite, tačiau galite gerokai sumažinti bendrą finansinę naštą. Jeigu būstą perkate ne didžiųjų miestų ar kurortų savivaldybėse, galite gauti nuo 15% iki 30% siekiančią subsidiją būsto paskolai. Tas lėšas galite panaudoti kaip pradinį įnašą ir vėlesnes įmokas. Sužinoti ar galite naudotis parama ir daugiau informacijos apie ją rasite paspaudę ant šios nuorodos – https://socmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/socialine-integracija/parama-bustui-isigyti-ir-issinuomoti
  • Išperkamoji nuoma – užuot taupę pradiniam įnašui, galite rinktis išperkamosios nuomos sutartį. Tiesa, maksimalus išperkamosios nuomos terminas yra 10 metų, todėl įmokos už butą bus didesnės nei tas, kurias mokėtumėte su būsto paskola.

Abu sprendimai suteikia šiokią tokią alternatyvą, jeigu nenorite imti paskolos.

Untu nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Jeigu galvojate įsigyti butą be paskolos arba norite parduoti savo turimą butą, jums tikrai padės Untu. Atlikus nemokamą ir automatizuotą būsto vertinimą galite pamatyti preliminarią būsto vertę, kuri nurodys apytikrę kainą, už kurią galima tikėtis būstą parduoti. Po apžiūros (būtina prieš parduodant) kaina dar tikslinama. Visiems, kurie nori parduoti NT UNTU pasiūlys specialistą, kuris padės nustatyti tikslią pardavimo kainą bei suteiks visą reikalingą informaciją ir konsultacijas dėl pardavimo. Išsiaiškinus jūsų poreikius, galima išrinkti tinkamiausią brokerį jūsų būsto pardavimui!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.