Būstas be pradinio įnašo

Nors didesnė dalis vartotojų būstą perka su paskola, dauguma vis tiek norėtų sužinoti ir rasti sprendimą, kaip nusipirkti butą be pradinio įnašo, namą ar kotedžą.

Nors jokių stebuklingų išeičių, deja, nėra, tačiau galima pasinaudoti tam tikromis žiniomis, kad pavyktų lengviau įsigyti būstą be pradinio įnašo arba sumažinti reikiamos paskolos sumą. Pasižiūrėkime ar būstas viename iš didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar Panevėžyje yra finansiškai pasiekiamas be pradinio įnašo, ar geriau bandyti ieškoti kitokių sprendimų?

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Sutaupyti reikiamą sumą – labai sudėtinga

Jeigu kas mėnesį atidėtumėte po 500€, po metų turėtumėte 6000€. Skamba neblogai, tiesa?
Tačiau, jeigu norėtumėte nusipirkti butą viename iš trijų didžiausių Lietuvos miestų, reikėtų sumokėti nuo 70 000€, todėl taupyti reikėtų ~11-12 metų. Per tokį laiką rinkoje gali labai daug kas pasikeisti. Kainos nuolat auga, todėl atitinkamo būsto vertė, po dešimtmečio, ko gero bus žymiai didesnė, nei yra dabar.
Dėl to dauguma žmonių renkasi imti paskolą. Neuždirbant labai didelio atlyginimo arba neturint daug turto, kurį būtų galima įkeisti arba parduoti, būstas be pradinio įnašo yra sunkiai pasiekiama realybė, nes visi bankai ir kredito įstaigos reikalauja, kad pradiniu įnašu iš karto būtų padengiama bent 15% (kartais net iki 30%) perkamo NT vertės. Paprastai ekspertai sako, kad, jeigu nepavyktų pilnos sumos sutaupyti per 5-6 metus, geriau rinktis paskolą arba išperkamąją nuomą.
Pastarasis sprendimas yra tarsi būsto lizingas. Užuot mokėjus pradinį įnašą, jūs tiesiog įsipareigojate per ne ilgesnį nei 120 mėn. laikotarpį įsigyti būstą iš jo savininko(-ų).

Parduokite turimą NT

Jeigu domina buto pirkimas be pradinio įnašo, teks visą sumą mokėti iš karto. Vidutinis Lietuvoje gyvenantis žmogus tikrai neturi tiek santaupų, kad užtektų padengti naujo NT objekto statymą ar pirkimą. Dėl to daug kas renkasi parduoti dabar turimus namus ir gautas lėšas panaudoti naujo būsto įsigijimui.
Kad pavyktų parduoti geriausia kaina, reikėtų pasinaudoti brokerio paslaugomis. Jie pritrauks didelį klientų srautą, paruoš geriausią skelbimą bei padės pasirinkti optimaliausią būsto kainą, kad sandoris atneštų jums didžiausią naudą.
Po to, kai parduosite savo turimą nekilnojamąjį turtą, tikriausiai jau turėsite užtektinai lėšų naujų namų įsigijimui arba dideliam pradiniam įnašui.

Valstybės parama

Jeigu trūksta lėšų pradiniam įnašui, galbūt jūs galite pasinaudoti valstybės parama būsto paskolai? Ši finansinės pagalbos priemonė teikiama jaunoms šeimoms ir asmenims, kurie nori įsigyti, statyti ar renovuoti savo pirmąjį būstą.
Paramos suma gali siekti net iki 30% bendros būsto vertės (ne daugiau nei 87 tūkst. EUR), tačiau vieniši asmenys arba šeimos su mažiau nei 3 vaikais gali gauti 15%, arba 20-25% atitinkamai.
Tiesa, verta paminėti ir pabrėžti, kad ši subsidija (parama) išduodama tik tuo atveju, jeigu būstą perkate nurodytame savivaldybių sąraše (tarp jų nėra didžiųjų miestų ir jų rajonų, Palangos, Neringos, Druskininkų, Birštono ir keleto kitų).

Untu nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Tiems, kurie nori parduoti savo turimą NT ir sukaupti lėšų naujo būsto įsigijimui, verta pasidomėti UNTU siūlomomis paslaugomis.
Mūsų platforma leidžia visiems klientams automatiškai ir nemokamai nustatyti jų NT vertę. Remiantis pastaruoju metu, aplink jūsų būstą sudarytų pirkimo-pardavimo sandorių statistika, greitai nustatoma ir jūsų būsto vertė. UNTU taip pat teikia individualizuotas konsultacijas tiems, kurie nori rasti geriausią sprendimą ir sužinoti, kaip greičiausiai ir geriausiai parduoti savo būstą.
Prie viso to UNTU automatiškai atrinks ir geriausią bei labiausiai tinkantį brokerį. Remiantis UNTU klientų įvertinimu ir atsiliepimais, jums parinksime NT rinkos specialistą, kuris labiausiai atitiks lūkesčius bei padės už geriausią kainą parduoti jūsų butą, namą, kotedžą ar kitą nekilnojamą turtą!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.