Būsto pardavimo procesas

Jeigu nusprendėte būstą parduoti patys

Parduodant nekilnojamąjį turtą, jums reikėtų pasirūpinti keliais itin svarbiais dalykais:

  • išsiaiškinti, kokia yra tikroji turto rinkos vertė,
  • profesionaliai pateikti savo objektą rinkai,
  • pasiruošti deryboms su pirkėjais,
  • tinkamai sutvarkyti pirkimo – pardavimo dokumentus.

Dėl turto kainos nustatymo galite pasinaudoti mūsų svetaine arba kreiptis į nt specialistus. Turto vertintojo paslaugos kainuoja, bet ne tiek daug, kiek galite prarasti neteisingai nustatę kainą.

Nustatant turto kainą svarbu:

  • atsižvelgti į rinkos paklausą;
  • pasidomėti, už kokią kainą šiuo metu parduodami panašūs objektai;
  • pasidomėti kokie panašių objektų sandoriai netolimoje praeityje įvyko jūsų name arba kaimynystėje. Tą galite padaryti mūsų svetainėje www.untu.lt
  • įvertinti išskirtines objekto savybes ir kitus veiksnius, turinčius įtakos kainai.

Tiksliai nustatyta objekto kaina – tai tik pirmasis žingsnis pardavimo procese. Apsišarvuokite kantrybe, jūsų laukia dar keletas labai svarbių etapų.

Visų pirma, siekiant parduoti, reikia patraukliai ir teisingai pristatyti objektą rinkai bei panagrinėti, kokie informacijos skelbimo būdai yra efektyviausi.

Prieš talpindami skelbimą, gerai apgalvokite visą būsimą tekstinį ir vizualinį objekto pateikimą, nes tai darys didelę įtaką pardavimo sėkmei. Pasirūpinkite, kad tekste nebūtų gramatinių klaidų, o profesionaliai ir kokybiškai padarytos nuotraukos ženkliai padidins šansus patraukiant pirkėjų dėmesiui. Jeigu neturite galimybių ar įgūdžių padaryti aukštos kokybės nuotraukas, kreipkitės į šios srities profesionalą.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Vėliau, atėjus būsto apžiūros laikui su potencialiais pirkėjais, pažvelkite į savo būstą pirkėjo akimis. Sutvarkykite namus – išsisiurbkite, išsiplaukite grindis, nuvalykite dulkes ir voratinklius, jei negalite nuvalyti dėmių nuo sienų, gal vertėtų jas perdažyti… Atsiminkite, pirmasis įspūdis labai svarbus.

Jūsų kasdienis gyvenimas ima suktis „pardavimo ritmu“, todėl planuokite dieną taip, kad turėtumėte laiko susitikti su potencialiais pirkėjais, kurie atvyks apžiūrėti būsto.

Dar vienas itin svarbus etapas – derybos. Nustačius viliojančią būsto kainą ir tinkamai parodžius būsto privalumus, gali atsirasti net keli pirkėjai, kurie norės įsigyti būstą ir už patikusį butą ar namą bus pasiryžę sumokėti ir daugiau. Ar jūs pasiruošę aukcionui?

Jei visus prieš tai paminėtus žingsnius įveikėte sėkmingai, tikėtina, kad priartėsite prie paskutinio, bet vieno iš svarbiausių etapų – pirkimo-pardavimo sandorio įteisinimo. Už nustatytą mokestį juos gali parengti teisininkas ar notaras.

Vieniems savarankiškas būsto pardavimas tampa savo jėgų išbandymu, kitiems – galimybė pažinti dar nežinomą verslo sritį, o tretiesiems – tikra kančia, kelianti vien nemalonius jausmus. Jeigu jūs priskirtumėte save prie pastarųjų, vertėtų savo laiką skirti malonesniems užsiėmimams, o būsto pardavimą patikėti šios srities profesionalams.

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.