Kainos įtaka susidomėjimui

Kodėl svarbu nustatyti tinkamą parduodamo nekilnojamojo turto kainą?

Jūsų būsto pardavimo kainai nedaro įtakos:

  1. Jūsų už būstą mokėta suma.
  2. Jūsų norima gauti suma.
  3. Kitos nekilnojamojo turto agentūros nustatyta kaina.
  4. Kaimynystėje parduoto nekilnojamojo turto kaina.

Kainą visuomet nustato pirkėjas!

Jūsų būsto vertę nulemia pirkėjo siūloma suma, palyginti su kitu tuo pačiu metu rinkoje esančiu nekilnojamuoju turtu. Šiandien pirkėjai labiau nei bet kada suvokia, kokia turi būti nekilnojamojo turto kaina. Jie yra apžiūrėję ne vieną objektą, todėl vertindami būstą sugeba nustatyti, ar už jį prašoma suma yra tinkama. Dėl to net geriausias nekilnojamojo turto specialistas, dirbantis pažangiausioje bendrovėje, negalės parduoti netinkamai įkainoto būsto.

Kaina – lemiamas veiksnys

Nekilnojamojo turto pervertinimas yra žalingiausias veiksnys, lemiantis žymiai sumažėjusią galutinę būsto pardavimo kainą. Kodėl? Jūsų nuosavybė labiausiai atkreipia pirkėjų dėmesį per pirmąsias kelias jos pateikimo rinkai savaites. Jei Jūs savo būstą pervertinsite, pirkėjai vietoj jo rinksis kitą panašų nekilnojamąjį turtą, kuris bus tinkamai įkainotas. Tuomet negelbės net ypatingas objekto pristatymas rinkai. Tinkamas Jūsų nuosavybės įvertinimas ir gebėjimas greitai prisitaikyti prie galimų rinkos svyravimų yra būtinas, nes nekilnojamasis turtas neturi ilgo „galiojimo termino“. Pirkėjai apie rinkoje ilgą laiką siūlomus būstus negalvoja palankiai ir laiko šiuos pasiūlymus pasenusiais, nevertais dėmesio. Tinkamas įkainojimas pritraukia daugiau pirkėjų, todėl visada lemia greitesnį nekilnojamojo turto pardavimą už didesnę kainą. Atminkite, kad kaina – tai lemiamas veiksnys, nes rinka nuolat keičiasi dėl kitų konkuruojančių pardavėjų. Šiandien galite pasirinkti tinkamą kainą, o rytoj galite sužinoti, kad Jūsų nuosavybė yra pervertinta dėl to, kad kiti pardavėjai nusprendė sumažinti savo būsto kainą arba rinkoje atsirado daugiau panašių pasiūlymų.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Nauda, teisingai nustačius būsto rinkos kainą

Nauda, kurią galite gauti nustatę tinkamą savo nekilnojamojo turto kainą:

  • pritrauksite daugiau potencialių pirkėjų, nes jie nepraleis progos apžiūrėti jiems patikusį būstą už patrauklią kainą;
  • kuo didesnis potencialių pirkėjų srautas, tuo jūsų derybinė pozicija, derantis dėl kainos, yra palankesnė;
  • patirsite mažiau nepatogumų, nes savo būstą parduosite greičiau.

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.