Namo pirkimo pardavimo sutartis

Norint pirkti ar parduoti namą, reikalinga namo pirkimo – pardavimo sutartis.

Nors šio dokumento pavyzdys, šablonas yra nemokamai prieinami internete, tačiau tai tik preliminari sutartis, kurią pasirašius dar reikia gauti kredito įstaigos patvirtinimą (jei imama paskola) ir notaro patvirtintą notarinę namo pirkimo-pardavimo sutartį. Sudarant šį dokumentą būtinas maksimalus tikslumas ir kompetencija, todėl rekomenduojame rinktis UNTU paslaugas. Mes padėsime paruošti ir suderinsime visas sutarties detales už jus!

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Dokumentai reikalingi parduodant namą

Štai namo pardavimui reikalingi dokumentai:

  • Nuosavybės teises įrodantys dokumentai;
  • asmens tapatybės dokumentas (pasas, tapatybės kortelė);
  • papildomi sutikimai arba su nuosavybės teise susiję išrašai
    • sutuoktinio(-ės) leidimas (jei esate santuokoje);
    • bendrasavininkio atsisakymas pirkti (jeigu turto dalis parduodama trečiam asmeniui);
    • kredito įstaigos sutikimas parduoti (jeigu parduodamas namas su paskola);
    • teismo ir Registrų centro išrašas dėl turto padalijimo ir to, kad pardavimas neblogina atžalų gyvenimo sąlygų, atitinkamai
  • kadastrinių matavimų byla;
  • energetinio naudingumo sertifikatas;
  • pirkimo pardavimo sutartis (preliminari ir notarinė). 

Gali prireikti ir kitų dokumentų, tačiau svarbiausius – išvardinome. 

Jeigu pirkėjas perka namą su paskola – išsimokėtinai, tuomet namo pirkimo pardavimo dokumentai dar pasipildo turto vertinimu.  Jį paruošia kredito įstaigos rekomenduoti arba jūsų, arba pirkėjo pasirinkti, licencijuoti turto vertintojai.

Dokumentai reikalingi perkant namą

Norint pirkti namą reikia gerokai mažiau dokumentų nei parduodant. Svarbiausia pirkėjui yra turėti atitinkamą kiekį lėšų (arba kredito sutartį) bei savo asmens dokumentą. Imant būsto kreditą reikalinga pajamas įrodanti ataskaita, tačiau, jeigu perkama iš nuosavų lėšų, tuomet niekas tokių dokumentų nereikalauja. Sutuoktiniams taip pat reikalingas santuokos liudijimas. 

Gali būti, kad turtas perkamas pagal įgaliojimą, tuomet reikia originalaus įgaliojimo.  

Namo pirkimo pardavimo sutartis pas notarą

Notaras yra valstybės įgaliotas atstovas, kuris gali patvirtinti pirkimo-pardavimo sandorį. Šis teisines pareigas užimantis pareigūnas tvirtina sutartį už tam tikrą mokestį. Norint gauti notarinio sandorio patvirtinimą, reikia pasirūpinti tinkamų pažymomis ir reikiamais dokumentais. UNTU gali pasiūlyti kruopštų, atsakingą ir greitą dokumentų, reikalingų notariniam sandoriui, paruošimą. Prižiūrėsime sandorio eigą ir pasirūpinsime atsiskaitymu bei sklandžiu bendradarbiavimu ir kontaktavimu tarp abiejų šalių.

Notaro paslaugos yra mokamos ir notaro atlygį apibrėžia sandorio dydis ir pačio NT kaina. Visumoje, atlygis notarui sudarys tarp 0,5% ir 0,7% sandorio vertės. Štai kas sudaro visą paslaugų kainą:

  • Pirkimo-pardavimo sutarties patvirtinimas – 0,45% nuo visos sumos (tarp 28,96 ir 5792,40 eurų);
  • Konsultacija – 2,89 – 57,92 Eur
  • Su duomenų tikslinimu susijusių paslaugų atlikimas – iki 10,86 Eur
  • Užsakymo registruoti teises suformavimas – 8,69 Eur
  • Su sandorio projekto parengimu, tvirtinimu ir kitomis paslaugomis susijęs atlygis – 23,46 – 66,61 Eur
  • Kitų paslaugų mokestis – priklauso nuo sandorio vertės.

Sklandus dokumentų tvarkymas su profesionalų pagalba

Jeigu NT pirkimo-pardavimo sandoryje dalyvauja du fiziniai asmenys arba juridinis asmuo be didelės patirties šioje rinkoje, profesionalų pagalba yra labai naudinga ir tikrai pravarti. UNTU specialistai gali ne tik pakonsultuoti pardavimo klausimais, tačiau ir perimti dokumentų tvarkymą notarinio sandorio sudarymui. Preliminarią pirkimo – pardavimo sutartį galime paruošti už jus bei suformuoti ir paruošti reikiamas pažymas notariniam sandoriui.

Su profesionalia pagalba pasiruošimas sandoriui sutrumpėja kelis kartus, nereikia eikvoti brangaus laiko ir galima greičiau įsigyti arba parduoti namą!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.