Tarpininkavimas parduodant nekilnojamą turtą – būstą

Daug kas turi nuostatą, jog tarpininkų paslaugos yra mažai naudingos. Tačiau tarpininkavimas parduodant NT – realią ir apčiuopiamą naudą turintis sprendimas.

Su tarpininkų pagalba galima gauti daug didesnę naudą iš pardavimo bei išvengti daugybės kliūčių, kurios kyla tuomet, kai viską darote patys, pirmą kartą. Rezultatai labiausiai priklauso nuo to, kaip tiksliai ir atidžiai pasirinksite tarpininkus. Štai viskas, ką jums reikėtų žinoti apie tarpininkavimą parduodant nekilnojamą turtą – būstą.

Kokią naudą suteikia tarpininkai parduodant NT?

Pirma reikėtų apibrėžti tai, kad būsto pardavimas nėra tik apsikeitimas pinigais ir raktais. Tai – daugybę teisinių ir biurokratinių niuansų turintis procesas, kuriame viskas privalo vykti sklandžiai ir sparčiai. Jeigu jūs nežinote, kur kreiptis ir kokius dokumentus surinkti bei kam juos pateikti, parduoti bus daug sunkiau. Tarpininkai jau yra atlikę daugybę sandorių bei žino, nuo ko reikia pradėti, kam pasiruošti ir kokius dokumentus surinkti. Galima sakyti, kad pasirinkus tarpininko paslaugas beveik nelieka jokio administracinio galvos skausmo.

Antroji nauda – derybinis pranašumas jūsų pusėje. Nesvarbu kaip nusiteikę pirkėjai, tarpininkai yra suinteresuoti parduoti tik už aukščiausią numatytą kainą ir nesideri daugiau nei numatyta susitarimu. Dėl to išvengsite apsukresnių pirkėjų ir parduosite už maksimalią kainą.

Be to, tarpininkai skiria darbo laiką vien tik pardavimui. Dėl to jie parodys būstą kuo didesniam susidomėjusių pirkėjų sąrašui, išskirs būsto privalumus, patalpins geriausias nuotraukas į skelbimų portalus ir pasieks didžiausią pirkėjų auditoriją. Jeigu neturite tarpininko, gali tekti prisitaikyti prie labai jums nepalankių pirkėjų grafikų bei aukoti laiką darbe ar su šeima.

Prie to paties galima paminėti naudą, kad profesionalūs tarpininkai gali turėti potencialiai suinteresuotų pirkėjų sąrašą. Užuot laukus, kol žmogus pastebės skelbimą, tarpininkas (brokeris) susisieks su tais pirkėjais, kurie išreiškė susidomėjimą panašiais objektais. 

Taigi, viską apibendrinus galima pasakyti, kad tarpininkavimas perkant – parduodant NT duoda didelę naudą: nereikia tvarkyti dokumentų, parduosite už geriausią kainą, nereikės eikvoti savo laiko bei sulauksite daugiau potencialių pirkėjų.

Kaip išsirinkti geriausią brokerį?

Tinkamo tarpininko (brokerio) pasirinkimas yra labai svarbus visiems, kurie nori parduoti turtą už geriausią kainą ir tai padaryti per trumpiausią įmanomą laiką. Kaip išsirinkti geriausią tarpininką ir gauti didžiausią naudą iš šių paslaugų?

Pirmiausia – įvertinkite brokerių darbo rezultatus bei skaitykite klientų atsiliepimus. Pats svarbiausias dalykas brokeriams – patenkinti klientai, todėl, jeigu jam pavyksta išpildyti pirkėjų ir pardavėjų lūkesčius, galima tikėtis didžiausios naudos. Nors galbūt rekomenduoti gali ir kažkas iš artimųjų rato, tokias rekomendacijas ne visuomet reikėtų priimti kaip 100% naudingas. Tiksliausiai pasirinksite, jeigu žinosite, kokie tarpininkai sėkmingiausiai dirba būtent su tokio tipo objektais, kokį parduodate jūs.

Antrasis patarimas – susitikite realiam arba nuotoliniam pokalbiui. Išdėstykite savo lūkesčius ir sužinokite, kokias naudas siūlo tarpininkai bei kaip vyktų darbas su jais. Bendraukite pagarbiai, tačiau tiksliai įvardinkite tikslus. Nors pirmojo pokalbio metu preliminarios informacijos bus, ko gero daugiau nei tikslios, vis tiek naudinga turėti bet kokias žinias. Štai klausimai, kokių reikėtų paklausti:

  • „Kiek laiko jau dirbate?“ – Patirtis šiame versle yra beveik viskas.
  • „Kiek objektų pardavėte per paskutinius 12 mėn.?“ – Aišku, vieni brokeriai specializuojasi itin prabangių objektų pardavime ir per metus gali sudaryti 5-6 sandorius, o kiti parduoda pigesnius ir sudaro dešimtis, tačiau pagal savo objekto tipą galėsite geriau nuspręsti ar specialistas dirba efektyviai. Vidutiniškai, sėkmingas brokeris įvykdo 2-3 sandorius per mėnesį. 
  • „Kiek procentų savo apsiimtų objektų parduodate?“ – svarbus ir tikslus klausimas. Jeigu parduodama bent 60%, tai jau yra neblogas rodiklis. Idealus variantas – nuo 75%. 
  • „Kokio kainos ir vertės santykio galime tikėtis tokiam būstui, kaip mūsų?“ – net ir blogiausiomis rinkos sąlygomis neturėtumėte parduoti žemiau nei 95% rinkos vertės. Bent jau taip pataria ekspertai.

Na ir galiausiai – įvertinkite jų darbo planą. Sužinokite, kaip tarpininkai reklamuos jūsų būstą bei kokios pagalbos reikės iš jūsų. Galiausiai – neieškokite pigiausių paslaugų bet kokia kaina. Geriausi pardavėjai turi savimi pasitikėti ir jų paslaugos kainuoja atitinkamai. Pagalvokite, jeigu tarpininkas nesugeba išsiderėti geresnių sąlygų savo darbui, kaip jis suderins palankias pardavimo sąlygas?…

UNTU nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Bene paprasčiausias būdas rasti geriausią tarpininką savo būsto pardavimui – UNTU. Su mūsų platforma galėsite nemokamai ir automatiškai sužinoti apytikslią savo būsto rinkos vertę. Gavę nešališką ir profesionalią konsultaciją iš Untu specialistų, galėsite gauti ir personalizuotą brokerių rekomendaciją. Remiantis jūsų lūkesčiais ir parduodamo objekto tipu, pateiksime rekomendaciją. Brokerius atrenkame remiantis jų darbo rezultatais ir ankstesnių klientų atsiliepimais.

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.