Buto vertinimas

Buto vertinimas – išsamus ir nuodugnus bei nekilnojamo turto rinkoje dažnas procesas, kuris daro labai didelę įtaką pardavimo procesui. NT savininkai, kurie nori parduoti savo butus, dažniausiai neišvengs turto vertinimo. UNTU siūlo galimybę kiekvienam pasinaudoti paslauga ir nemokamai sužinoti preliminarią savo buto kainą rinkoje. Su UNTU galima nemokamai nustatyti kiekvieno naujos ar senos statybos name esančio buto preliminarią kainą. Ši informacija padės išsikelti realius lūkesčius bei geriau pasiruošti pardavimui, o kai kam tiesiog patenkins smalsumą!

Buto vidutinė rinkos kaina ir jos nustatymas

Vidutinė rinkos kaina yra rinkos terminas. Tai yra tam tikra vertė, kurią kiekvienam statiniui ir butui priskiria Registrų centras. Toks buto kainos vertinimas yra visiškai automatizuotas, atliekamas tam tikru periodiškumu. Didžiausias šio vertinimo privalumas yra tai, kad duomenys pasiekiami visiems norintiems, tiesiog Registrų centro internetiniame puslapyje.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Tačiau dėl to, kad šis nemokamas buto vertinimas atliekamas automatizuotu ir masiniu būdu, nė kiek neatsižvelgiant į kiekvieno objekto specifiką bei detales, jo rezultatai ne visuomet yra tikslūs ir dažnai neatitinka realios situacijos rinkoje.

Jeigu norite sužinoti savo buto vidutinę rinkos kainą internetu, jums tereikia žinoti unikalų daikto (šiuo atveju NT objekto) identifikacinį numerį. Jis atrodo daugmaž taip: 2198-8002-1019:0003. Šį numerį turi kiekvienas NT objektas ir, jeigu nežinote šio numerio, jį nesunkiai galima nustatyti tame pačiame Registrų centro interneto puslapyje, tiesiog suvedus objekto adresą.     

Vidutinei rinkai daugiausiai įtaką daro aplink jūsų objektą sudarytų ir Registrų centre užfiksuotų NT sandorių visuma. Todėl mažai atsižvelgiama į tokius dalykus, kaip pvz., apdailos darbams naudotų medžiagų kokybę, subjektyvius faktorius ir išskirtinumą. 

UNTU buto vertės skaičiuoklė

UNTU buto kainos skaičiuoklė veikia automatizuotai ir nemokamai. Kiekvienas buto rinkos kainos, vertės nustatymas atliekamas akimirksniu (nebent reikalingas papildomas tikslinimas), todėl naudotojai gali informaciją gauti greitai ir neeikvoti savo laiko.

Pati UNTU buto vertės skaičiuoklė veikia labai paprastai. Pagrindiniame lange pasirinkite, jog norite sužinoti daugiabučio namo buto vertę. Tuomet suveskite gatvę, kurioje yra daugiabutis ir namo numerį. Kitame žingsnyje pasirinkite aukštą, kuriame yra butas. Nuo aukšto stipriai priklauso ir pačio būsto kaina. Galiausiai įveskite aukštų skaičių, pasirinkite namo statybos tipą, bute esančių kambarių skaičių, įveskite plotą kvadratiniais metrais, nurodykite namo statybos metus.

Po to reikės pereiti prie tam tikrų vertinimų. Kuo objektyvesni būsite – tuo tikslesnę informaciją parodys skaičiuoklė. Nurodykite buto įrengimo kokybę nuo 1 iki 5 balų. Pažymėkite papildomus buto patogumus (iš sąrašo), jeigu jie yra šiame bute ar jam priklauso. Pasirinkite naudojamą šildymo sprendimą, apibūdinkite laiptinės būklę, nurodykite ar namas renovuotas, ar ne.

Štai ir viskas – nemokamas buto vertinimas baigtas. Kitame lange jau matysite, kokia yra jūsų buto rinkos vertė ir už kiek preliminariai galėtų būti parduotas šis nekilnojamas turtas. Užpildymas jums truks ne ilgiau nei 2-3 minutes, o rezultatus galėsite išsisaugoti ar net nemokamai patikslinti vertinimą palikdami savo telefono numerį. Nepamirškite, kad UNTU platformoje buto vertinimo kaina yra 0€, todėl drąsiai naudokitės mūsų teikiamomis paslaugomis ir gaukite maksimalią naudą!

Buto rinkos kainą sužinojote, o kas toliau?

Sužinojus, kokia yra buto rinkos kaina, galima daug lengviau pradėti ruoštis nekilnojamo turto pardavimo procesui.

UNTU suteikia visus reikiamus įrankius, kad galėtumėte pradėti ruoštis pardavimui. Jeigu norite patikslinti buto kainos vertinimą dar labiau arba gauti profesionalias įžvalgas bei rekomendacijas dėl pardavimo, paprasčiausiai palikite UNTU tinklapyje savo telefono numerį. Mes su jumis susisieksime ir pasakysime, kokie kriterijaiyra svarbiausi, siekiant butą parduoti už aukščiausią įmanomą kainą.

Daug kas naudojasi UNTU paslauga – įvesk adresą – sužinok buto kainą ir visai tik dėl smalsumo. Galbūt jums tiesiog įdomu, kiek vertas tas butas, kuriame gyvenate ar kiek pasikeitė jo kaina nuo tada, kai jį įsigijote?

UNTU privalumai

Pagrindiniai UNTU privalumai yra:

  • Nemokamas ir neribotas būsto vertės nustatymas internetu;
  • tiksliai ir aiškiai parodomi galutinio vertinimo rezultatai;
  • nemokamos profesionalios konsultacijos tiems, kurie nori parduoti savo nekilnojamą turtą;
  • kokybiškos ir tiksliai parinktos brokerių rekomendacijos pardavėjams;
  • galima įvertinti būstą bet kurioje Lietuvos vietoje (Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ar bet kur kitur).

Prie privalumų dar galima priskirti patogų ir greitą rinkos kainos nustatymą, kuris yra gerokai labiau atitinkantis realią kainą nei Registrų centro pateikiamas vidutinės vertės nustatymas.

Kiek kainuoja buto vertinimas?

Kaip jau minėjome, yra tikrai ne vienos rūšies buto vertinimo paslaugos. Mokestinės arba vidutinės rinkos vertės nustatymas nieko nekainuoja, nes ši paslauga yra nemokamai prieinama Registrų centro internetiniame puslapyje.

Individualus turto vertinimas kainuoja maždaug nuo 120 eurų, tačiau konkretūs įkainiai labai priklauso nuo paslaugą atliekančio specialisto bei pačio buto specifikos. Jeigu yra labai sudėtingas vertinimas, paslauga gali kainuoti ir daugiau, o ir pačio rezultato gali reikėti laukti ilgiau.

Na ir galiausiai galima rinktis automatizuotą preliminarų pardavimo kainos nustatymą su UNTU arba kreiptis į brokerius dėl tikslios pardavimo kainos nustatymo paslaugos. UNTU kainos nustatymas kainuoja 0€, o brokeriai gali imti tam tikrą mokestį, jeigu šią paslaugą renkatės nebūdami jų klientais. Kuomet pasirašote bendradarbiavimo sutartį, jūsų NT kainos nustatymas dažniausiai įeina į jų paslaugų kainą.

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.