Kaip parduoti butą be tarpininkų?

Daug kam atrodo, jog geriausias būdas parduoti – tiesiogiai bendrauti su pirkėjais. Ir nors toks pardavimo būdas turi savų privalumų, svarbu pabrėžti, kad tokioje konkurencingoje rinkoje kaip NT, būtina turėti ne tik butą pardavimui, bet ir žinias, kaip parduoti. Net nesvarstydami tarpininkų paslaugų, galimai tik be reikalo apsunkinate visą pardavimo procesą. Nepaisant to ar tik domitės tokia galimybe ar esate tvirtai apsisprendę taip daryti, štai pagrindinė informacija, kaip parduoti butą be tarpininkų!

Nuo ko pradėti?

Pirmiausiai reikėtų aiškiai nustatyti buto vertę (ir kainą), jį aptvarkyti ir paruošti skelbimą. Tiesa, prieš visa tai dar reikėtų būti pasiruošus visus reikalingus dokumentus. Jums tikrai reikės galiojančio paso ar asmens tapatybės kortelės, nuosavybę įrodančių dokumentų ir, priklausomai nuo jūsų šeiminės padėties (susituokę, išsiskyrę, turite vaikų ar ne) gali plėstis reikalingų dokumentų sąrašas.

Kai pasiruošėte visus dokumentus, nustatėte pardavimo kainą (tai padaryti galite su Untu pagalba arba samdydami nepriklausomus turto vertintojus) galite pradėti priimti pirkėjus apžiūrai. Priklausomai nuo to, kaip kaina koreliuoja su būsto rinkos verte (atitinka, mažesnė ar didesnė), keičiasi ir pirkėjų susidomėjimas.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Geriausia – pataikyti į aukso viduriuką, kad nereikėtų laukti labai ilgai iki kol atsiras tinkamas pirkėjas, bet pavyktų parduoti už geriausią kainą. 

Kai sutariate su pirkėju – pasirašykite sutartis, gaukite pinigus ir perleiskite nuosavybę naujiems šeimininkams!

Buto pardavimas be tarpininkų – pliusai

Be abejonės, pardavimas be tarpininkų turi savų privalumų. Pirmas ir labiausiai į akis krintantis privalumas yra tai, kad, jeigu žinote, ką darote, tai galite visą procesą kontroliuoti ir viską organizuoti taip, kaip jums patinka. Tačiau tai veikia tik tuomet, jeigu labai tiksliai nustatote kainą, greitai surenkate dokumentus, paruošiate butą pardavimui ir mokate derėtis.

Antrasis privalumas, kurį norėtume išskirti – nereikia mokėti komisinių. Nors, lyginant su būsto verte, išlaidos nėra didelės (paprastai – keli procentai), tačiau daug kas nenori mokėti už brokerių paslaugas nei kelis šimtus eurų. Jeigu būsto vertė – maža arba labai maža pelno marža, gali būti, kad brokerio paslaugos neatsipirks. 

Buto pardavimas be tarpininkų – minusai

Kaip ten bebūtų, svarbu nepamiršti ir tokio pardavimo minusų. Pirmiausia – sunku suderinti pardavimą su savo įprastu gyvenimu. Jeigu esate dirbantys, turite šeimą arba studijuojate (dienos metu esate užimti), tuomet bus labai sunku aprodyti butą visiems interesantams. Tarpininkai skiria tam laiko ir užtikrina, kad butas būtų aprodytas. 

Kaip sunkiausią dalyką dauguma pardavėjų įvardina kainos nustatymą. Brokeriai (tarpininkai) bendradarbiauja su NT vertintojais bei gali žymiai tiksliau nustatyti ir parinkti kainą, nes turi patirties, žinių ir įžvalgų apie rinką, kurios leidžia sudaryti geriausias sąlygas parduoti. 

UNTU nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Jeigu manote, kad geriau būtų parduoti butą su tarpininku arba norite sužinoti, kokias naudas jie jums gali pasiūlyti – kreipkitės į UNTU. Užpildę nemokamą NT vertinimo formą ne tik sužinosite savo būsto rinkos vertę (apytikslę), tačiau galėsite gauti ir nešališką konsultaciją bei brokerio rekomendaciją. Remiantis UNTU klientų atsiliepimais bei brokerių darbo rezultatais rekomenduosime tą pardavėją, kuris geriausiai tinka parduoti jūsų butą!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.