Kada bankas neduoda paskolos NT įsigijimui

Būsto paskola – turbūt populiariausias finansinis sprendimas, kuomet žmonės nori įsigyti būstą. Kadangi sutaupyti ir turėti galimybę sumokėti visą sumą iš karto pavyks tikrai ne kiekvienam(-ai), tikrai vertėtų žinoti bent jau pagrindines sąlygas, kurias reikia išpildyti, kad gautumėte būsto paskolą NT įsigijimui. Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai ir būsto paskolą suteikiančios finansų įstaigos privalo vadovautis Lietuvos banko patvirtintais Atsakingo skolinimo nuostatais. Būtent jie nustato visas sąlygas, kuomet finansavimas gali būti suteikiamas ir kada bankas neduoda paskolos. Pasižiūrėkime į atsakingo skolinimo nuostatų keliamas sąlygas paskolos gavimui!

Kada bankas nesuteiks paskolos

Bankas ar kita licencijuota finansų įstaiga paskolos NT įsigijimui nesuteiks, jeigu:

  • Neturite bent 15% NT kainos ar vertės (remiantis mažesniu dydžiu) atitinkančio pradinio įnašo;
    • kartais finansų įstaigos gali reikalauti ir iki 30% pradinio įnašo;
    • įprastai finansų įstaigos reikalauja bent 15% dydžio pradinio įnašo, tačiau gali nuleisti kartelę iki 10%, jeigu atitinkate Valstybės paramos būstui įsigyti įstatyme numatytus kriterijus;
    • nebūtina kaupti pradinio įnašo, jeigu renkatės išperkamąją nuomą, o ne paskolą.
  • Išduodamos paskolos NT įsigijimui ir kitų turimų finansinių įsipareigojimų (jei tokių yra) bendra mėnesio įmokų suma viršija 40%;
    • skaičiuojama pagal grynas pajamas „į rankas“;
    • pvz., jeigu paskolą ima vyras ir žmona, kurių pajamos „į rankas“ – 2000€, jau mokantys už automobilio lizingą 200€/mėn., tai būsto paskolos įmoka negali būti didesnė nei 600€/mėn..
  • Pajamos yra nestabilios arba jas gaunate trumpiau nei 6 mėnesius;
    • reikia turėti bent 6 mėnesių trukmės stažą toje pačioje darbovietėje;
    • arba atitinkamai – kitokius tvarius pajamų šaltinius.
  • Turite nepadengtų įsiskolinimų arba blogą kredito istoriją.

Tad štai, remiantis šiomis, esminėmis detalėmis, galima lengvai nustatyti, kada bankas neduoda paskolos NT įsigijimui.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Reikėtų paminėti ir tas sąlygas, kurios nebūtinai užkerta kelią paskolos gavimui, bet gali kiek apsunkinti gavimo procesą. Štai faktoriai, dėl kurių paskolą NT įsigijimui gauti gali būti sunkiau:

  • Jūsų pajamos yra nepastovios;
  • dirbate ne pagal darbo sutartį, o individualią veiklą ar verslo liudijimą, autorinę sutartį ir pnš., (paprastai prašoma papildomų mokumo įrodymų);
  • pajamas gaunate užsienyje.

Untu nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Tokiu atveju, jeigu norite imti kuo mažesnę paskolą naujo būsto pirkimui arba norite jį įsigyti savomis lėšomis, galbūt verta pasvarstyti apie esamo NT pardavimą?

Geriausia kaina ir geriausias pardavimo sąlygas tikrai padės pasiekti Untu atrinkti brokeriai. Pasinaudokite mūsų sistema ir nemokamai nustatykite savo būsto vertę internetu. Gaukite individualią konsultaciją ir sužinokite, kuris brokeris(-ė) galėtų sėkmingiausiai realizuoti jūsų turtą rinkoje. Mūsų rekomendacijos remiasi klientų atsiliepimais bei faktiniais brokerių darbo rezultatais, todėl galite būti užtikrinti, kad rekomenduojamas NT pardavimo specialistas ar specialistė idealiai atitiks lūkesčius!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.