Kaip gauti būsto paskolą be pradinio įnašo?

Trumpai ir paprastai pasakysime, kad būsto paskolos be pradinio įnašo iš banko, kredito unijos ar kitos specializuotos paskolų bendrovės gauti nepavyks. Tačiau ne visi žmonės turi galimybę skirti kelis ar net keliolika, o gal ir keliasdešimt tūkstančių eurų naujo būsto pirkimui arba statymui. Todėl mes norėtume jums pateikti keletą naudingų patarimų, kurie padės įsigyti būstą ir paversti jį savo nuosavybe be pradinio įnašo arba net gauti finansavimą pradiniam įnašui kompensuoti!

Būsto pirkimas išperkamosios nuomos būdu

Išperkamoji nuoma yra populiarus finansinis sprendimas automobilių rinkoje arba perkant daiktus (ten tai vadinama lizingu), bet renkantis būstą, tokia paslauga naudojasi labai maža dalis pirkėjų. Taip yra ne tik dėl to, kad dažnu atveju, finansiškai saugiau pasirinkti paskolą – privatūs pardavėjai, bent jau Lietuvoje, ne itin mėgsta rinktis tokį sprendimą. Visgi laikai keičiasi ir vis daugiau būstų parduodami būtent išperkamosios nuomos būdu.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Kaip tai veikia? Pirkėjas ir pardavėjas pasirašo išperkamosios nuomos sutartį. Sutarus dėl sutarties sąlygų pirkėjas pradeda mokėti kasmėnesines (arba kitu periodiškumu) įmokas ir po to, kai sumoka paskutiniąją, tampa NT savininku arba savininke.

Išperkamosios nuomos sutartys gali būti sudaromos tik iki 10m. laikotarpiui, todėl mėnesio arba ketvirčio įmokos yra tikrai nemažos. Norint būstą pirkti išperkamosios nuomos būdu, reikia tikrai nemažų ir stabilių pajamų bei didelių finansinių rezervų. Tiesa, jei trūksta labai nedaug, kai kurie žmonės ima nedidelę vartojimo paskolą, galutines įmokas padengia iš tų lėšų. Tai – irgi sprendimo būdas, kuriam, tiesa, reikia labai taupiai ir tiksliai pasiruošti.

Tad, kaip išsiaiškinome – nėra būdo, kaip gauti būsto paskolą be pradinio įnašo, todėl pirmoji ir labai svarbi alternatyva jums galėtų būti išperkamoji nuoma.

Valstybės subsidijuojama parama būsto pirkimui

Jeigu trūksta lėšų iki pradinio įnašo būstui, tačiau norite jį įsigyti su finansavimu, galbūt jums pavyks pasinaudoti valstybės parama būsto įsigijimui?

Ši parama gali būti suteikiama žmonėms, kurie nori įsigyti, statyti ar rekonstruoti pirmąjį savo būstą. Tiesa, paskola suteikiama tik tuo atveju, jeigu būsto, kurį norite įsigyti ar statyti, lokacija yra ne didžiųjų miestų arba populiariausių kurortų (Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Druskininkų, Birštono, Trakų ir kt.) miestų bei rajonų savivaldybėse.

Subsidijos suma gali siekti net iki 30% nuo būsto vertės, o tas lėšas galima panaudoti kaip pradinį įnašą. Tad, jeigu galite gauti valstybės paramą būsto paskolai, atsakymas į klausimą: „Ar įmanoma gauti būsto paskolą be pradinio įnašo?“ – pasikeičia. Jeigu būstą perkate ne nurodytose savivaldybėse, tuomet galite kompensuoti trūkstamas lėšas pradiniam įnašui ir paprastai įsigyti svajonių namus!

Untu nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Pradinį įnašą sukaupti (ir dar daugiau) taip pat galite pardavę savo esamą arba senąjį būstą. Su Untu, lengvai ir nemokamai sužinosite savo NT rinkos vertę ir galėsite iš karto pasirinkti patikimus bei geriausiai įvertintus brokerius, kurie apsiims jūsų būsto pardavimu.

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.