Kaip greitai galima parduoti nekilnojamą turtą

Turbūt daug kam kyla paprastas klausimas – „Kaip greitai parduoti nekilnojamą turtą?“. Galime pasakyti, kad burtų lazdele šioje srityje pamojuoti nepavyks. Yra tam tikri pardavimo metodai, triukai bei sprendimai, kurie leidžia minimizuoti pardavimo laiką. Nors garantijų duoti negalima, tačiau supažindinsime jus su visa svarbiausia informacija, kuri padės paspartinti pardavimo procesą!

Svarbiausia – laikas ir pastangos

Visi patyrę pardavėjai bei NT rinkos ekspertai jums pasakys, kad nėra jokios vienos technikos ar vieno triuko, kuris leidžia paspartinti pardavimo procesą. Tačiau, jeigu jūs darysite teisingus sprendimus, pasiruošite pardavimo procesui, aktyviai reklamuosite skelbimą bei sutiksite būstą aprodyti kuo didesnei daliai klientų, tikėtina, kad parduoti tikrai pavyks greitai.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Kaip greitai? Tai jau labai specifinis klausimas ir viskas priklauso nuo to, apie kokį NT kalbama. Paprastai greičiausiai išgraibstomi kotedžai priemiesčiuose ir 3-4 k. butai naujos statybos daugiabučiuose. Tai yra aukštesnės nei ekonominės klasės būstai, kurių pirkėjai Lietuvoje yra patys aktyviausi.

Jeigu bandote parduoti didelį, unikalios statybos, autentišką ar brangų būstą – jo realizacija neišvengiamai truks gerokai ilgiau.

Taip pat ilgiau gali trukti komercinės paskirties sklypo pardavimas.

Dažniausiai reikia nemažai pastangų įdėti į patį pardavimo procesą (skelbimo paruošimas, bendravimas su klientais, profesionalios nuotraukos, vizualizacijos ir pnš.,), kad potencialus sandoris virstų į realybę.

Jeigu tai darote pirmą kartą – klaidų, ko gero neišvengsite ir tikrai bus sunku parduoti greitai, net jeigu jūsų NT lokacija puiki ir kaina nebloga. Tiesiog yra tam tikros kliūtys, kurias, neprofesionaliam pardavėjui įveikti yra sunku.

Dokumentų pasiruošimas ir tinkamos kainos nustatymas

Daugiausiai laiko sutaupyti parduodant padeda žinojimas kaip ir kur sutvarkyti dokumentus.

Negalvokite, kad administracinė sandorio dalis yra paprasta. Priešingai – norint parduoti savo NT reikia užpildyti ne vieną formą, pasirašyti ne vieną dokumentą, pateikti deklaracijas, apsilankyti pas įvairius teisininkus ar projektuotojus ir panašiai. Tai užims ne porą valandų. Detalių derinimas bei formų pildymas ir ruošimas gali užtrukti ir kelias savaites. Jeigu nežinote, kur kreiptis ir ko ieškoti, gaišite brangų laiką ir galite net visiškai atbaidyti karštą pirkėją, kuriam svarbu sandorį sudaryti kuo greičiau.

Dar vienas svarbus aspektas, leidžiantis greitai parduoti – geros kainos nustatymas. Kaip matote žemiau parodytame grafike, pirkėjų susidomėjimas tiesiogiai priklauso nuo to, kokia yra objekto kaina, lyginant su rinkos verte.

Kainos įtaka būsto pardavimo greičiui

Kaina gali būti aukštesnė nei rinkos ir vis tiek pavyks parduoti, tačiau tai neišvengiamai ilgins sandorio paiešką. Jeigu kainą nustatysite mažesnę už rinkos – neatsiginsite susidomėjusių žmonių, bet nepasieksite maksimalios naudos. Kaip rodo mūsų duomenys, tinkamos kainos nustatymas daugumai žmonių yra bene pats sudėtingiausias žingsnis NT pardavime.

Statistika rodo, sparčiausiai ir efektyviausiai parduoda brokeriai

Jeigu kalbėsime objektyviai, tai negalime ignoruoti to fakto, kad NT prekybos rinkoje yra daugybė profesionalių pardavėjų – brokerių, kurie uždirba iš to, kad sugeba per greičiausią įmanomą laiką, už aukščiausią įmanomą kainą, parduoti įvairiausius objektus.

Deja, bet apie 40% pardavėjų net neapsvarsto brokerio paslaugų ir automatiškai ignoruoja naudas, kurias brokeriai(-ės) galėtų suteikti.

Net, jeigu į brokerio samdymą žiūrite skeptiškai, vertėtų bent jau pasikalbėti ar pasikonsultuoti. Tai yra nemokama bei leis tiksliau sužinoti, kokias paslaugas jūs gausite, kokios naudos galite tikėtis ir kaip profesionalas galėtų paspartinti pardavimo procesą.

Tikėtina, kad po pokalbio tikrai nebeturėsite tokios skeptiškos nuomonės.

UNTU nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Tuo atveju, kada norite nekilnojamą turtą parduoti greičiausiai, verta surinkti kuo daugiau informacijos. Su UNTU galite nemokamai ir greitai sužinoti savo NT apytikslę rinkos vertę ir gauti nešališką rekomendaciją brokerio(-ės), kurie labiausiai tiktų dirbti su jūsų būsto pardavimu. Reitingai sudaromi remiantis UNTU klientų atsiliepimais ir brokerių darbo rezultatais.

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.