Kaip parduoti butą su paskola?

Nekilnojamo turto rinkoje įvyksta labai daug įvairių sandorių. Pirkimas, pardavimas, perleidimas, nuoma, mainai, paveldėjimai ir kiti susitarimai vykdomi kasdien. Tačiau kiekvienas iš šių sandorių tipų turi niuansų, išimčių ir detalių, kurios gali viską apsunkinti. Būtent apie tokį niuansą šį kartą ir pakalbėkime. Apžvelkime galimybes ir išeitis, kaip parduoti butą su paskola (butas, kuris įkeistas bankui, kredito įstaigai)?

Kokios sąlygos buto pardavimui su paskola?

Jeigu ėmėte paskolą, sudaryti pardavimo sandorius tuo metu, kada nesate galutinai išsimokėję paskolos, galima tik su kreditą suteikusios įstaigos leidimu. Tad, jeigu norite parduoti butą su paskola, reikia kreiptis į paskolą išdavusią bendrovę ir prašyti leidimo.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Dažniau nei rečiau, jeigu yra rimtas pagrindas ir pavyks išpildyti sąlygas, leidimas bus suteiktas. Kiek skeptiškai žiūrima į tai, jeigu paskola – labai nesena arba liko labai nedaug iki sutarties pabaigos. 

Bet kokiu atveju, išdavusi leidimą kredito įstaiga nurodys likutinę sumą, kurią jai reikia sumokėti. Likutį padengti galite po to, kai turtą parduosite arba savomis lėšomis, jeigu parduodate už mažesnę sumą. 

UNTU nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Tokiu atveju, kai nusprendžiate parduoti įkeistą butą, reikia kuo labiau pasistengti gauti aukščiausią kainą, nes tikriausiai niekam nesinori likutį kredito įstaigai padengti iš nuosavų lėšų.

Tokiu atveju jums tikrai pravers UNTU. Mūsų platformoje galite nemokamai įsivertinti savo turimo buto rinkos vertę, kad žinotumėte, už kiek galima tikėtis parduoti. O taip pat UNTU gali parekomenduoti brokerių paslaugas. Išsiaiškinę jūsų poreikius, pateiksime rekomendaciją, remiantis mūsų turimais duomenimis ir klientų atsiliepimais. Taip padėsime jums rasti tą brokerį, su kurio pagalba parduosite greičiausiai už aukščiausią įmanomą kainą!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.