Nekilnojamo turto analizė

Lietuvoje vis daugėja naujų nekilnojamo turto vystymo projektų. Investicijos į NT sektorių yra laikomos bene stabiliausią grąžą duodančiu pasirinkimu, todėl vilioja vis daugiau fizinių asmenų ir verslų. Tačiau remtis vien nuojauta ar asmenine patirtimi – rizikinga. Reikia tvirtos statistikos ir duomenų, kurie padėtų priimti tokį sprendimą, kuris leistų uždirbti maksimalų pelną ir kuo labiau sumažintų potencialių nuostolių tikimybę. Būtent šiuo atveju reikalinga nekilnojamo turto analizė. Kas tai per paslauga, kuo ji naudinga ir kada verta ją rinktis?

Kas yra NT analizė?

NT analizė yra specializuotas tyrimas, kurio metu, rinkos analitikai ir/ar apžvalgininkai, žvelgia į įvairius ekonomikos bei būsto rinkos rodiklius ir rengia ataskaitas.

Šia paslauga daugiausiai naudojasi NT vystytojai, finansų įstaigos arba privatūs investuotojai.

Nekilnojamo turto analizė paprastai neatliekama per vieną dieną. Priklausomai nuo to, kokie yra kliento poreikiai ir kokių duomenų bei kokio išsamumo, ta analizė reikalinga. Ataskaitos parengimas paprastai gali trukti ir daugiau nei savaitę, nes bendras tyrimas gali susidėti iš daugybės mažesnių tyrimų, pavienių projektų ar jų grupių analizių.

Tai yra bene svarbiausias dokumentas, kurio išvados ir duomenys gali įrodyti, jog NT projektas būtų pelningas ir ekonomiškai naudingas.

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Kuo nekilnojamo turto analizė yra naudinga?

Šį dokumentą naudoti gali ne tik patys vystytojai, pritraukdami investuotojų, ar patys investuotojai, svarstydami dėl skiriamų lėšų. Jį taip pat galima patikėti reklamos kompanijoms, kurios paruoštų puikias prezentacijas ir informacinius bukletus arba kitą medžiagą, kuri pristatytų projektą, jo naudą, svarbiausius niuansus.

Analizė taip pat gali parodyti ir neigiamus duomenis. Remiantis statistika taip pat gali būti nustatyta, kad tokio tipo projektui (dydis, vertė, lokacija, kt.) paprasčiausiai nėra vietos ir yra per didelė konkurencija arba per maža paklausa.

Nekilnojamo turto analizė ir joje suruoštos įžvalgos, kaip jau minėjome, leidžia apsisaugoti nuo didelių nuostolių ir pasiekti maksimalų pelną. Žinodami įvairius rodiklius ir rinkos tendencijas, galėsite laiku pakeisti projekto planą ir jį paruošti maksimaliai pelningai realizacijai!

Kada verta rinktis NT rinkos analizę

Pasirinkti šią paslaugą visada naudinga, jeigu esate suinteresuoti vystytojai arba investuotojai. Bet kada, kai norite uždirbti pinigus iš nekilnojamojo turto ir neturite ataskaitų (arba kai jos senesnės nei 24 mėn.), negalite turėti rimto pagrindo manyti, kad projektas bus sėkmingas.

Jeigu esate suinteresuoti pasiekti maksimalią naudą iš projekto bei norite naudingų įžvalgų bei specializuotų tyrimų, galite drąsiai užsisakyti NT rinkos analizės paslaugą iš tai suteikiančių specialistų!

Kuo didesnę patirtį bei žinias turi analizę atliekanti komanda, tuo daugiau informacijos galite tikėtis sulaukti. Mėgėjiška ar neprofesionali analizė neduos apčiuopiamos naudos ir visiškai nesumažins nuostolingos investicijos rizikos.

UNTU nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka Jums

Kai ieškosite tiesiausio ir greičiausio kelio į sėkmingą būsto pardavimą – kreipkitės į UNTU. Jeigu analizės duomenys rodo, kad dabar palanki proga parduoti, su UNTU platformos pagalba, kone akimirksniu sužinosite jus dominančio arba jūsų gyvenamo būsto apytikslę rinkos vertę. Automatizuoto skaičiavimo rezultatų pagalba galėsite įvertinti – ar verta parduoti. Jeigu nuspręsite perleisti savo NT į kitas rankas, nešališkos konsultacijos metu išrinksime brokerį, kuris geriausiai tiktų organizuoti pardavimo procesą. Atranką vykdome sistemos viduje lygindami daugybę patyrusių ir kompetentingų brokerių bei mūsų klientų atsiliepimus apie juos!

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.