Patikimas brokeris – kaip išsirinkti?

Norint parduoti būstą neužtenka tik įkelti skelbimą ir priimti skambučius. Siekiant parduoti už geriausią kainą, reikia nustatyti būsto rinkos vertę, padaryti kokybiškas nuotraukas, įkelti skelbimą, rasti laiko priimti visus potencialius pirkėjus, paruošti, pateikti ir tvarkyti dokumentus, turėti, ką papasakoti apie būsto privalumus ar net organizuoti atvirų durų dienas.

Ir tai tik ledkalnio viršūnė. Brokerio paslaugos leidžia nesukti galvos dėl pardavimo ir būti užtikrintiems, kad parduoti pavyks už geriausią kainą bei, ko gero greičiau nei tai pavyktų padaryti patiems. Bet kaip rasti geriausią brokerį jums? Apie tai ir bus mūsų straipsnis „Patikimas brokeris – kaip išsirinkti?“

Kiek jūsų būstas vertas šiandien?
Pasitikrinkite nemokamai

Kokios svarbiausios brokerio savybės?

Nėra dviejų vienodų brokerių. Visi jie yra NT rinkos žinovai bei pardavėjai. Jums, kaip žmogui, kuris nori parduoti, svarbiausia būtų rasti klientą, kuris būtų pasiryžęs mokėti rinkos vertę atitinkančią kainą.

Kad tai būtų įmanoma, reikia didelio klientų susidomėjimo (srauto), mokėti derėtis, suprasti teisinius būsto pardavimo niuansus bei išmanyti kiekvieno statinio ir lokacijos privalumus bei trūkumus. Tokių žinių įgauti gali kiekvienas(-a), bet tai truks labai daug laiko. Dėl to samdomi brokeriai. Jų darbas – parduoti ir jie suinteresuoti sandoriu geriausiomis sąlygomis

Kuo daugiau potencialių pirkėjų apžiūrės būstą, kuo daugiau derybų pavyks pradėti, tuo didesnė tikimybė, kad parduosite savo NT. Tad geriausias brokeris bus tas, kuris yra profesionalus pardavėjas, atsakingai žiūrintis į kiekvieną klientą ir apžiūrą. Jeigu matote, kad kitų klientų atsiliepimai – pozityvūs ir teigiami, drąsiai galite kreiptis bei apsvarstyti patikėti pardavimą jam arba jai.

Daug kas klaidingai masto, kad geriausias brokeris neprivalo turėti patirties ir, kad tai tikrai nėra būtina sąlyga. Tačiau didelė dalis jų darbo yra nematoma nei pardavėjams nei pirkėjams. Kaip greitai bus sutvarkyti dokumentai, kaip greitai pritraukiami potencialūs bei rimtai nusiteikę klientai bei kaip gerai jis arba ji išmano tokio tipo NT niuansus, kokį parduodate jūs. Patyrę brokeriai turi ne tik gerą reputaciją, bet ir įgūdžius ir žinias, su kurių pagalba greičiau realizuoja nekilnojamą turtą.

Kokia nauda iš patikimo brokerio jums, kaip klientui?

Statistikos duomenimis, vidutiniškai būstą reikia parodyti 10-12 klientų, kol gaunamas pirmas pasiūlymas. Tokia statistika dar negarantuoja, kad pasiūlymas bus tenkinantis ir atitiks pardavėjų lūkesčius.

Įsivaizduokite, kad viena buto apžiūra truks bent 20-30 minučių (jeigu tai nuosavas namas – ko gero ir dar daugiau), tad siekiant parduoti reikia labai daug laiko. Ar galite skirti jo dienos metu, darbo valandomis, ryte, vakare, kad parodytumėte parduodamą objektą susidomėjusiems žmonėms?

Brokeris visada suderins patogų laiką apžiūrai ir nepraleis progos parodyti būstą, nes tai – jo darbas. Tai – pirmoji nauda. Brokeriai nepraleis progų ir galimybių.

Antroji nauda – stiprūs derybiniai sugebėjimai. Brokeris yra suinteresuotas parduoti už geriausią kainą. Kadangi visą savo darbo laiką praleidžia sudarinėdami sandorius, NT pardavėjai moka derėtis bei žino, ką pasakyti ir kokias būsto savybes parodyti, kad pirkėjus labiau sudomintų. 

Patikimi brokeriai neretai turi ir platų suinteresuotų bei potencialių klientų ratą. Gali būti, kad į juos jau asmeniškai kreipėsi pirkėjai, kurie laukia pranešimo apie būtent tokį objektą, kurį norite parduoti. Tokiu atveju sandorį sudaryti pavyks dar greičiau. 

Na ir galiausiai – pagalba administraciniais ir biurokratiniais klausimais. Patyrę brokeriai surenka arba padeda paruošti dokumentaciją, reikalingą norint sudaryti pirkimo-pardavimo sandorį. 

Štai kokių naudų galite tikėtis sudarę sutartį su geriausiais ir patikimiausiais brokeriais!

UNTU nemokama konsultacija ir geriausio brokerio atranka jums

UNTU platformoje kiekvienas klientas gali nemokamai ir greitai nustatyti savo parduodamo NT objekto vertę. UNTU jums siūlo ne tik rinkos kainos nustatymo, bet ir NT pardavimo bei brokerio parinkimo paslaugas. Be to, konsultuojame norinčius parduoti. Išklausius jūsų situaciją individualios konsultacijos metu, mūsų specialistai galės patarti, kokie galėtų būti kiti jūsų žingsniai!

NT vertės nustatymas – vienas iš svarbiausių pirminių procesų, kuris leis pritraukti didžiausią klientų srautą. Žemiau esančiame grafike galite pamatyti, kaip prašoma kaina daro įtaką pirkėjų interesuotumui.

Kainos įtaka susidomėjimui

Jeigu svarstote apie būsto pardavimą ir norite būti tikri, kad jūsų nekilnojamojo turto vertė bus tinkamai nustatyta, registruokitės į nemokamą konsultaciją su mūsų specialistu, kuris padės ne tik rinkos kainą nustatyti, bet ir pasirūpins sklandžiu jūsų būsto pardavimo procesu.